728 x 90

Ново оформление за трилогията на Исабел Алиенде

На 6 декември трилогията „Къщата на духовете”, „Дъщеря на съдбата” и „Портрет в сепия” на Исабел Алиенде излиза от печат с ново художествено оформление, дело на Дамян Дамянов. Изданията са жест на уважение на издателство „Колибри” към ценителите на латиноамериканската проза и специално към почитателите на именитата разказвачка. „Къщата на духовете“ (превод: Венцеслав Николов, цена:

На 6 декември трилогията „Къщата на духовете”, „Дъщеря на съдбата” и „Портрет в сепия” на Исабел Алиенде излиза от печат с ново художествено оформление, дело на Дамян Дамянов. Изданията са жест на уважение на издателство „Колибри” към ценителите на латиноамериканската проза и специално към почитателите на именитата разказвачка.

„Къщата на духовете“ (превод: Венцеслав Николов, цена: 18 лв., 448 стр.) е величествена семейна фреска, чието действие се развива на фона на действителност, която се различава значително от европейската. През 1994 г. излиза едноименният филм на големия режисьор Биле Аугуст с участието на Джеръми Айрънс, Мерил Стрийп, Глен Клоуз, Уинона Райдър, Антонио Бандерас и Ванеса Редгрейв.

„Дъщеря на съдбата“ (превод: Людмила Петракиева, Катя Диманова, цена: 18 лв., 352 стр.) е всеобхватен и въздействащ портрет на цяла една епоха, богат на характери, история, насилие и състрадание. В лицето на Елайза Алиенде създава най-привлекателната си героиня, жадна за приключения, независима духом и крайно неконвенционална като начин на мислене и постъпки.

„Портрет в сепия“ (превод: Маня Костова, цена: 18 лв., 304 стр.) е исторически роман за края на XIX век в Чили и поредна великолепна семейна сага, която Исабел Алиенде е населила с героите от първите два романа на трилогията „Къщата на духовете“ и „Дъщеря на съдбата“. След една нещастна любов Аурора дел Валие решава да проникне в тайните на миналото и да открие какво е оказало такъв разрушителен ефект върху бъдещето й.

Исабел Алиенде започва литературната си кариера случайно, за да се превърне в един от най –четените испаноезични писатели на всички времена. Международна известност й носи именно „Къщата на духовете“ (1982), която днес е едно от митичните заглавия на латиноамериканската литература. Следват десетки бестселъри, преведени на 35 езика.

Много са темите, които превърнаха Исабел Алиенде в една от най-популярните разказвачки на нашето време – на първо място любовта, но също войната, самотата, бремето на спомените и старостта, както и страховете и болестите, които са неразделни от зимата на човешкия живот. На български са издадени всички книги на Алиенде, включително „Порцелановата нимфа“ – първата й книга за оцветяване, подходяща за хора от всички възрасти.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт