728 x 90

"Колибри" с 40% отстъпка за Световния ден на книгата

    По-малко от седмица остава до най-вълнуващия празник за всеки издател – Световният ден на книгата и авторското право. Както знаете, датата 23 април не е избрана случайно. На този ден отбелязваме годишнина от смъртта на колоси на световната литература като Мигел де Сервантес, Шекспир и испанския поет Гарсиласо де ла Вега. Самата инициатива води началото

    По-малко от седмица остава до най-вълнуващия празник за всеки издател – Световният ден на книгата и авторското право. Както знаете, датата 23 април не е избрана случайно. На този ден отбелязваме годишнина от смъртта на колоси на световната литература като Мигел де Сервантес, Шекспир и испанския поет Гарсиласо де ла Вега. Самата инициатива води началото си от 1923 г., когато в книжарниците на Каталуния, Испания, решават да почетат паметта на автора на „Дон Кихот”.

    На 23 април „Колибри” чества още две важни годишнини. Навършват се 120 години от рождението на гения на стила Владимир Набоков, чиито произведения имат запазено място в каталога на издателството. В момента са в наличност: изящният дебютен роман на Набоков „Машенка”, чувствената новела „Вълшебникът” и пародийният свят „Прозрачни неща” в превод на Иглика Василева, безспорният алегоричен шедьовър „Покана за екзекуция” в превод на Пенка Кънева.

    Отново на 23 април малкият пораснал Никола, най-славният ученик в детската литература, става на 60 години! По този повод всички книжки на Рьоне Госини ще се предлагат с празнична отстъпка.

    По инициатива на Италианския културен институт на 23 април от 18:00 ч. в литературен клуб "Перото" ще представим превода на български език и избрани откъси от великолепния исторически пътепис "Imperium: пътешествието на една монета из Римската империя" от Алберто Анджела. Присъединете се към събитието тук.

    По случай празника, само на 23 април читателите ще могат да закупят книги с ексклузивна отстъпка от 40% от книжарниците на „Колибри” на ул. „Иван Вазов” 36 и във Френския културен институт. Отстъпката от 40% ще бъде валидна и за широка селекция от заглавия на сайта на издателството.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт