728 x 90

Киномания 2018: Киран Коларов се завръща на голям екран

    Авторският филм "Мълчанието на сестра ми" на Киран Коларов ("Дело 205/1913", "Служебно положение – ординарец", "Бунтът на Л.", "Искам Америка", "Ако някой те обича"…) намери място сред родните продукции, които тазгодишната Киномания ще покаже. Трагикомичната история е за едно самотно и малко странно семейство, което бащата отдавана е напуснал (оставяйки след себе си само колекция

    Авторският филм "Мълчанието на сестра ми" на Киран Коларов ("Дело 205/1913", "Служебно положение – ординарец", "Бунтът на Л.", "Искам Америка", "Ако някой те обича"…) намери място сред родните продукции, които тазгодишната Киномания ще покаже. Трагикомичната история е за едно самотно и малко странно семейство, което бащата отдавана е напуснал (оставяйки след себе си само колекция от пеперуди – свидетелство за многобройните му връзки), ексцентричната майка Виена (бивша цигуларка, кръстена на Виенската филхармония), се опитва да сплоти, синът –тийнейджър, мечтае да стане писател на еротични романи, а 18-годишната сестра Анди умишлено отказва да говори и контактува само чрез таблета си.

    В това семейство, по думите на самия режисьор, е имало предателство и измяна, но в крайна сметка любовта преобразява духовния свят на майката и двете й деца. Анди (Каталин Старейшинска) се увлича по чаровния скитник Динко Кучето (Ованес Торосян), който вижда в младото момиче изгодна сделка, но в крайна сметка се оказва отчаяно влюбен в него.

    Деян Донков играе ролята на шармантния цигански барон Бингото, на който Динко има намерение да продаде Анди. След драматични премеждия сломената майка предприема отчаян ход…

    Каталин Старейшинска, която изпълнява главната роля във филма, е сред обещаващите млади актриси в театъра, която вече има номинация за Икар за дебют, както и за Аскеер за „Изгряваща звезда”.

    „Във филма става въпрос за борба за близост и любов. Недоимъкът на любов сред хората може би се дължи на това, че ние не искаме да разберем  другият свят, околните, и се интересуваме прекалено много от собственото си битие. Нямаме понятие какво са другите около нас”, убеден е режисьорът Киран Коларов. Премиерата за София е в кино „Люмиер Лидл” на 22 ноември от 18:30 часа.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт