728 x 90

„Тяло, хвърлено под ъгъл към хоризонта” в театър "Азарян" към НДК

    Сцена Backstage в Театър Азарян посреща премиерата на авторския спектакъл на режисьора Василена Радева „Тяло, хвърлено под ъгъл към хоризонта”. Представлението е вдъхновено от четири истории на героините в книгата на Петя Накова „Годината на осемте химии”. В НДК спектакълът ще бъде показан за пъви път на 8 февруари от 18:30 часа. Представлението е театрална

    Сцена Backstage в Театър Азарян посреща премиерата на авторския спектакъл на режисьора Василена Радева „Тяло, хвърлено под ъгъл към хоризонта”. Представлението е вдъхновено от четири истории на героините в книгата на Петя Накова „Годината на осемте химии”.

    В НДК спектакълът ще бъде показан за пъви път на 8 февруари от 18:30 часа. Представлението е театрална парабола – път, дефиниран от полета на мисълта и емоциите, в стремежа да запазим себе си, когато ни боли и се страхуваме, когато в нас расте смъртта.

    Това са четири истории за преодоляването на тежката диагноза “рак”, хвърлени под ъгъла на любовта – най-силният пазител на живота. А хоризонтът са нашите близки, които ни обичат, за да останем живи, за да продължим.

    Спектакълът е своеобразен квартет от мигове живот, фантазия, слово и светлина, създаден в съавторство с актрисите Невена Калудова, Богдана Котарева, Юлиана Сайска и Елена Димитрова, които изпълняват свои авторски интерпретации, вдъхновени от литературните образи. Композитор е Емилиан Гацов, а художник – Анна Янакиева.

    Екипът на „Паник Бутон Театър“ е верен на своята мисия да говори за болките на деня със средствата на театъра и с вярата, че изкуството лекува душата. Спектаклите на този екип се отличават с ярко социално послание, което оставя видима следа в сърцата на зрителите.

    Сред тях са: „Общество за Предпазване от Боклучено Чудовище“ и „Синята Брада – брак без приказка“ в ТР „Сфумато“. Проектът е реализиран с подкрепата на Министерство на културата и Национален Фонд Култура, в партньорство с Concept Studio.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт