728 x 90

Безсмъртните: Mercedes 200D W124 запалва след 16 години забвение (видео)

    Говорили сме не веднъж за старите дизелови двигатели на Mercedes-Benz. Това са едни на практика безсмъртни мотори, които – при правилна поддръжка и експлоатация – могат без проблеми да достигнат пробег от 1 милион километра без основен ремонт. Но днес имаме поредно доказателство за начина, по който са конструирани. И то е впечатляващо – видео

    Говорили сме не веднъж за старите дизелови двигатели на Mercedes-Benz. Това са едни на практика безсмъртни мотори, които – при правилна поддръжка и експлоатация – могат без проблеми да достигнат пробег от 1 милион километра без основен ремонт.

    Но днес имаме поредно доказателство за начина, по който са конструирани. И то е впечатляващо – видео ни показва как Mercedes 200D W124 от 1988 година успява да стартира двигателя си след 16 години извън движение.

    Както се вижда от кадрите, почти всичко в моторния отсек е ръждясало. При първия опит за стартиране се оказва, че алтернаторът възпрепятства операцията – ремъкът е откачен и моторът буквално "захапва" от четвърт оборот.

    Самото запалване на мотора можете да видите около 16-тата минута на видеото. Преди това агрегатът е подготвен с нова батерия и масло.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт