728 x 90

Skoda 935 има средно разположен 2.0-литров боксер и е произведена в една бройка

    Skoda отбелязва 85-тата годишнина на един от най-екстравагантните си проекти в историята. Става дума за модела 935, който се появява като прототип по време на изложението в Прага през 1935 година. Формата на купето е доста обтекаема, като това спомага за коефициент на челно съпротивление от едва 0.37. Каросерията има четири врати и пространство за

    Skoda отбелязва 85-тата годишнина на един от най-екстравагантните си проекти в историята. Става дума за модела 935, който се появява като прототип по време на изложението в Прага през 1935 година.

    Формата на купето е доста обтекаема, като това спомага за коефициент на челно съпротивление от едва 0.37. Каросерията има четири врати и пространство за до пет пътника.

    Задвижването е доста интересно. 2.0-литров боксерен мотор се намира пред задната ос, което дава на модела разположение със среден двигател. Агрегатът е боксерен и разполага с максимална мощност от 55 к.с.

    Тягата се изпраща до задните колела посредством 4-степенна електромагнетична скоростна кутия от френската фирма Cotal. Трансмисията позволява полу-автоматична смяна на предавките.

    Благодарение основно на аеродинамичната си форма, 935 Dynamic успява да достигне максимална скорост на движение от 130 км/ч, което е доста впечатляващо постижение в онези години.

    Единствения екземпляр от модела е бил продаден на частен колекционер в края на 30-те години, но през 60-те Skoda си го откупува. След обстойна реставрация, машината се озовава в музея на фирмата в Млада Болеслав.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт