728 x 90

Skoda празнува 125-годишнина с експозиция във Волфсбург

Тази година чешката марка Skoda навършва 125 години от създаването си. Историята й започва през вече доста далечната 1895 година, когато Вацлав Лаурин и Вацлав Клемент основават фирмата от Млада Болеслав. За да отбележи юбилея си, брандът е подготвил специална изложба в автомобилния музей Autostadt във Волфсбург. Експозицията обхваща миналото, настоящето и бъдещето на Skoda,

Тази година чешката марка Skoda навършва 125 години от създаването си. Историята й започва през вече доста далечната 1895 година, когато Вацлав Лаурин и Вацлав Клемент основават фирмата от Млада Болеслав.

За да отбележи юбилея си, брандът е подготвил специална изложба в автомобилния музей Autostadt във Волфсбург. Експозицията обхваща миналото, настоящето и бъдещето на Skoda, като изложени са автомобилите Popular 1100 OHV от 1939 година, концептът VISION iV, както и новите Octavia и актуалния флагман Superb.

„Autostadt е идеалното място за представяне на Skoda пред широка аудитория, интересуваща се от автомобили. Радваме се, че новото изложение е посветено на 125-годишнината на чешкия производител на автомобили. Каним посетителите да тръгнат на пътешествие през корпоративната история на Skoda, да преживеят автомобилното настояще и в същото време да хвърлят поглед в бъдещето," коментира Андреа Фридлова, директор на Autostadt.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт