728 x 90

Търг за Aston Martin DB5, притежаван от самия Шон Конъри

    В Монтерей обявяват търг за Aston Martin DB5, който почти три години е бил собственост на най-легендарния актьор, влизал в ролята на Агент 007. Аукционната къща Broad Arrow обявява на 18 август в калифорнийския град Монтерей търг за продажбата на Aston Martin DB5, който е бил лично притежание на починалия през 2020 година знаменит актьор

    В Монтерей обявяват търг за Aston Martin DB5, който почти три години е бил собственост на най-легендарния актьор, влизал в ролята на Агент 007.

    Аукционната къща Broad Arrow обявява на 18 август в калифорнийския град Монтерей търг за продажбата на Aston Martin DB5, който е бил лично притежание на починалия през 2020 година знаменит актьор Шон Конъри. За момента автомобилът се оценява на между 1,4 и 1,8 щатски долара. Част от приходите от продажбата ще отидат за фондацията, основана от Шон Конъри.

    Актьорът си купува сивия Aston Martin през 2018 г. На борда му няма нито една от хитрините, познати от филмите за Джеймс Бонд, подобно е положението и при предишните му автомобили. Синът на кино легендата разказва, че баща му често се е шегувал, че една от екстрите от филмите всъщност би му била от полза – тази с катапултиращата се седалка. Синът му обаче твърди, че никога не го е попитал за кое място в автомобила би искал тази екстра. Затова пък докато автомобилите за филма неизменно са били доста тежки заради допълнителната екипировка, личните DB5 на Конъри винаги са се отличавали със страхотна управляемост и са носели много радост на актьора.

    Легендарният шотландски актьор открива автомобила при RS Williams – един от всепризнатите специалисти на тема Aston Martin. Същата фирма е подготвила и автомобила за продажба. Изящното Coupé, чиято каросерия е изработена ръчно от алуминий в италианското ателие Touring, е в цвят Snow Shadow Grey. Исторически погледнато, това е точно същият цвят, в който са автомобилите, които управлява Шон Конъри в ролята си на Джеймс Бонд през 1964 и 1965 година във филмите „Goldfinger“ и „Fireball“.

    Източник: AMS.bg

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт