728 x 90

Starbucks празнува Международния ден на кафето с дегустации

    Starbucks празнува Международния ден на кафето с първата по рода си кафе дегустация по едно и също време във всички заведения на кафе веригата. Утре, 1 октомври, от 10.00 ч. феновете на световния бранд може да научат любопитни тайни за начините на приготвяне и вкусовете на освежаващата напитка и да опитат Kenya и Blonde Roast

    Starbucks празнува Международния ден на кафето с първата по рода си кафе дегустация по едно и също време във всички заведения на кафе веригата. Утре, 1 октомври, от 10.00 ч. феновете на световния бранд може да научат любопитни тайни за начините на приготвяне и вкусовете на освежаващата напитка и да опитат Kenya и Blonde Roast в съчетание с храни, които им подхождат.

    Баристите на Starbucks® ви очакват в заведенията в The Mall, Serdika Center, Ринк мол София, България мол, както и на ул. Васил Левски 1А и ул. Съборна 1 от 10.00 часа, а на ул. „Ген. Йосиф В. Гурко“ 62А освен от 10.00 и от 16.30 часа.

    Американската верига за кафе Starbucks стартира през 1971 г. в Сиатъл с продажба на кафе, чай и подправки. Днес компанията притежава над 27 хиляди локации в повече от 70 държави. В България тя е представена от AmRest Coffee, най-голямата независима компания, оперираща с ресторанти в Централна и Източна Европа.

    Целта на Starbucks е да предлага кафе с най-високите стандарти за качество, с етично закупуване и отговорни практики за отглеждане. Експертите на компанията пътуват до фермите в Латинска Америка, Африка и Азия, за да изберат най-добрите зърна кафе от вида Арабика, и подчертават техните богати вкусове и аромати чрез специалното изпичане – Starbucks roast.

    В България първото заведение Starbucks отвори врати през 2008 г. на ул. „Гурко“ 62. Днес обектите вече са четиринайсет – осем в София и по два в Бургас, Пловдив и Варна.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт