728 x 90

Посланици на три държави откриват Уиски Фест София 2019

Посланиците на САЩ, Ирландия и Великобритания по традиция ще открият осмия Уиски Фест София на 25 октомври в Sofia Event Center. Дипломати, представители на бизнеса и шоу средите ще присъстват на официалното откриване на тазгодишния фестивал, на който ще могат да се видят и опитат легендарни и нови питиета. Най-голямото и престижно уиски събитие в

Посланиците на САЩ, Ирландия и Великобритания по традиция ще открият осмия Уиски Фест София на 25 октомври в Sofia Event Center. Дипломати, представители на бизнеса и шоу средите ще присъстват на официалното откриване на тазгодишния фестивал, на който ще могат да се видят и опитат легендарни и нови питиета.

Най-голямото и престижно уиски събитие в Централна и Източна Европа и тази година ще представи стотици вариации на марки уиски от дестилерии в различни кътчета на света. Тридневният фестивал, посветен на уиски културата, ще бъде изпълнен с много изненади – една от тях е, че посетител ще спечели пътешествие в Шотландия за двама с обиколка на три страхотни дестилерии.

Билетите за осмия Уиски Фест са в продажба онлайн на https://bilet.bg/en/events/whiskey-fest-sofia-2019/1473,а могат да се купят също така и в Sofia Event Center по време на самото събитие. За любителите на качествени напитки са подготвени два вида билети – тридневен и неделен. Тридневният важи за всички дни на фестивала – 25, 26 и 27 октомври и включва 15 уиски кредита, справочник с марките и дестилериите, представени на феста, оригинална чаша за дегустации Glencairn и бутилка вода.

Цената на тридневният билет е 45 лева. Неделният билет е 30 лева и с него вървят 10 уиски кредита, оригинална чаша за дегустации, справочник с марките и дестилериите, представени на феста, и бутилка вода.

Всеки уиски кредит е равен на половин унция – 15 мл, което според експертите е достатъчно, за да разберете дали искате отново да се насладите на същото уиски или искате да опитате нещо ново. На касите на фестивала ще могат да се купи допълнително уиски валута, както и „златни” кредити – с тях могат да се опитат специални и екзотични уискита.

От цял свят в София пристигат лектори, които ще водят майсторски класове, за да ни потопят в уиски културата и да ни разкажат неизвестни факти за известни марки. На разположение на посетителите на всеки щанд са уиски експерти, които ще насочат ценителите да опитат най-доброто и да открият за себе си нови фаворити. И тази година за гостите има подготвена отделна зала за ром и коняк, както и зона за опитване на коктейли.

Организаторите на феста препоръчват пиене на много вода и почивки между дегустациите на различни видове уиски, както и хапване преди и по време на дегустациите. За тази цел са предвидени вкусни изкушения и бариста кът, които ще очакват гостите на феста. На Уиски Фест София се допускат само пълнолетни лица.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт