728 x 90

72-годишна напитка е голямата атракция на Уиски Фест София

На чист български език посланикът на Великобритания Ема Хопкинс откри осмия Уиски Фест София 2019. Тя сподели, че за нея е чест да бъде на най-престижното уиски събитие в Централна и Източна Европа и насърчи гостите на тридневния фест да участват в томболата, която ще направи София още по-зелена. „Няма лошо уиски, просто някои уискита

На чист български език посланикът на Великобритания Ема Хопкинс откри осмия Уиски Фест София 2019. Тя сподели, че за нея е чест да бъде на най-престижното уиски събитие в Централна и Източна Европа и насърчи гостите на тридневния фест да участват в томболата, която ще направи София още по-зелена.

„Няма лошо уиски, просто някои уискита са по-добри от други”, завърши тя речта си с цитат от Реймънд Чандлър. Посланиците на САЩ и Ирландия също приветстваха гостите на Уиски Фест София 2019, които препълниха Sofia Event Center в Парадайз Център на откриването на тридневния фестивал на качествените напитки.

Голямата изненада за любителите на класните питиета е 72-годишното уиски Genesis Mаcallan в кристален декантер, сътворен от майсторите на Lalique. Разкошният декантер е с цена 120 000 лв. и е единствен за България, в цял свят има само 600 броя от колекционерското бижу.

Изискани вкусове, редки и екзотични уискита, отделна зала за ром и коняк, тераса с вкусотии и жива музика очакват посетителите на Уиски Фест София 2019, който продължава днес и утре, на 26 и 27 октомври. В съботната нощ ще спим един час повече заради преминаването към зимно часово време и ще сме по-отпочинали за третия ден на престижния фестивал. Над 300 вариации уиски от цял свят, сред тях и собствената марка Уиски Фест София могат бъдат опитани от гостите на феста.

Един от посетителите ще спечели пътуване до три дестилерии в Шотландия за двама души, както и Golden Tour на култовата атракция The Scotch Whisky Experience в сърцето на Единбург. Майсторските класове, водени от световноизвестни експерти, привличат истински ценители, които искат да научат повече за тайните на създаването на качественото уиски. На феста се предлагат ексклузивни уискита, за които има ограничение в броя на закупените бутилки.

Посетителите на Уиски Фест София се радват и на бариста кът с изключителни кафе напитки, на уникален шоколад с уиски, а фууд корнерът предлага гурме специалитети и сочни меса със сосове от уиски. Специално за любителите на пури има отоплена тераса, където да се насладят на вкуса и аромата на страхотни марки.

Нови уиски-коктейли, които са супер модерни в момента, се приготвят на място, а приятните моменти с нови и стари приятели на Уиски Фест София са незаменими. Най-престижното уиски събитие у нас привлича почитатели на класните напитки, които харесват феста и заради страхотната атмосфера, която организаторите създават.

Стотици хора пристигат от различни краища на страната, за да се насладят на редки питиета, някои от които за първи път са в България. На щандовете, които предлагат разнообразие от вариации на напитки, посетителите се посрещат от истински експерти, които предлагат най-доброто от различни кътчета на света. Не само тези, които идват за първи път на Уиски Фест София, но и редовните посетители са изненадани не само от големия избор, но и от интересните активности и събития по време на феста.

Билетите за уиски феста са два вида: единият струва 45 лв. и включва 15 уиски кредита, дегустационна чаша Glencairn, справочник с марките и дестилериите, бутилка вода. Специалният неделен билет е 30 лв. и включва достъп до фестивала само в неделя, 27 октомври, 10 уиски кредита, дегустационна чаша Glencairn, справочник с марките и дестилериите, бутилка вода.

Билетите за осмия Уиски Фест могат да се купят в Sofia Event Center по време на самото събитие. На касите на фестивала се продават допълнителни уиски кредити, а също така „златни” кредити за много специални уискита. Всеки уиски кредит е равен на половин унция =15 мл – според експертите това е достатъчно, за да може човек да разбере дали иска отново от същото или е готов за нови усещания.

Уиски Фест София е и чудесен шанс за имениците – на Димитровден трябва да се празнува по най-добрия и бляскав начин! За трета поредна година каузата на Уиски Фест София е засаждане на дъбови дръвчета – с усилията на организаторите на престижното събитие са засадени 1000 дръвчета в Новата гора на София.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт