728 x 90

Над 300 ракиени вкуса в края на ноември в НДК

Броени дни остават до старта на най-чаканото събитие за годината от страна на любителите на изисканите ракиени вкусове. В София VII издание на българския ракиен фестивал (29-30 ноември) ще се отличи с присъствието на редки и екзотични напитки, представени както от родни производители, така и от техни колеги от Балканите, Европа, че и по-далечни дестинации.

Броени дни остават до старта на най-чаканото събитие за годината от страна на любителите на изисканите ракиени вкусове. В София VII издание на българския ракиен фестивал (29-30 ноември) ще се отличи с присъствието на редки и екзотични напитки, представени както от родни производители, така и от техни колеги от Балканите, Европа, че и по-далечни дестинации.

В миналогодишното издание имаше продукт чак от Бразилия. Овен с алкохолните предизвикателства , посетителите ще поглезят сетивата си с вкусотии, скара, завъртяни манджи, че дори и сланинка. Чревоугодниците ще се радват на фууд корнер с предлагани гурме специалитети, пресни, сочни меса и месни продукти доставени директно от съседни наши страни на запад от границата ни.

Ще има и щанд на туршиите, киселото зеле, киселите краставички и жива музика за настроение. Според заявките на изложителите и призводителите организаторите очакват над 300 вкусови варианта сред изложбените експонати. По време на фестивала ще се предлагат ексклузивни и отлежали напитки, които ще могат да бъдат закупени на място.

Тази година се обръща специално внимание на дамите. Посетителките ще имат привилегията първи да опитат новите ракия-коктейли, които са на мода в момента. На Запад, в Централна Европа, е хит изискани и достолепни жени да си бъбрят на чаша котейл забъркан с плодова ракия.

В НДК тези алкохолни миксове ще се забъркват пред погледите на ценителките на нетрадиционните вкусове. Според наблюденията на експертите, които следят предпочитанията на публиката по време Rakia & Spirits Fest – Sofia, нито една представителка на нежния пол не си позволява да се черпи с твърд алкохол тип „люта каменарка“.

На щандовете, които ще предлагат огромно разнообразие за малки и големи питиета, професионални експерти от бранша ще разказват подробности около начина на приготвяне и отлежаването на изложените от тях елексири. Билетите за Rakia & Spirits Fest – Sofia 2019 са три вида и включват различни опции.

С еднодневен билет на цена от 20 лв. можете да направите дегустация на над 200 вида ракии. Получилите 3 броя токена посетители придобиват правото за консумация на най-новите и ексклузивни напитки. Всеки посетител получава безплатно стъклена брандирана дегустационна чаша и бутилка минерална вода.

С двудневен билет от 30 лв. се сдобивате с правото на дегустация на над 200 вида ракии, 5 броя токена за опитване на най новите топ напитки, стъклена брандирана дегустационна чаша и минерална вода. Най-ценен е ВИП билетът на цена 45 лв., който освен че осигурава двудневен вход, дава на притежателя му правото да получи брандирана фестивална чанта, тениска, както и екстрите, които се дават на обикновените посетители.

Всички удоволствия, които предлага фестивалът, са достъпни само за пълнолетни лица. Производителите и официалните представители на марките апелират да се консумира отговорно, като на преден план е вкусовото удоволствие. Организаторите и тази година акцентират на популярния слоган “Не карам пил“.

Защо фестивалът преминава под знака на Божествената седмица? Защото е седмо по ред изложение, защото е в зала 7 на НДК, защото 7 и 7 прави 14, а това е началният час на старта на изложението, както в петък 29 ноември, така и в събота 30 ноември. 7 + 7 +7 = 21!?! Това е крайният час всеки ден на изложението, в който се затварят вратите за посетителите. На шега организаторите от Експо Тийм си пожелаха най-малко 7 хиляди посетители, което е абсолютно постижимо.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт