728 x 90

На 13 октомври Благоевград отново домакин на "Заедно за природата!"

    Пиринско пиво и Екопак България отново се обединяват в мащабна кампания с цел насърчаване на разделното събиране на опаковки от бира и рециклирането им. На 13 октомври, събота, от 11:00 ч. на площад „Македония“ всеки желаещ може да върне празни стъклени, пластмасови бутилки от бира и кенове (независимо от марката) за рециклиране и срещу минимум

    Пиринско пиво и Екопак България отново се обединяват в мащабна кампания с цел насърчаване на разделното събиране на опаковки от бира и рециклирането им. На 13 октомври, събота, от 11:00 ч. на площад „Македония“ всеки желаещ може да върне празни стъклени, пластмасови бутилки от бира и кенове (независимо от марката) за рециклиране и срещу минимум 10 ще получи еднократно 3 бутилки Пиринско пиво.

    Инициативата е под наслов „Заедно за природата“ и се провежда за втора поредна година в Благоевград. Тя е част от дългосрочна кампания на Пиринско за насърчаване на личния пример по отношение на околната среда и предимствата на бирените опаковки за многократна употреба. Всички посетители ще имат възможност да научат ползите от рециклирането чрез интерактивни игри, филми и образователни програми в специално изградена шатра на Екопак България.

    Екипът на Пиринско кани жителите на Благоевград да се включат в „Заедно за природата“ като донесат максимален брой празни опаковки от бира, за да покажат своята загриженост към опазването на природата. Новото тази година е възможността всеки участник на живо да стане съпричастен към двете зелени каузи, с които Пиринско се свързва в партньорство – подновяване на указателни туристически табели в Национален парк Пирин и изграждане на Градинка на биоразнообразието с помощта на Българско дружество за защита на птиците.

    Кампанията е израз на политиката на Пиринско, като част от Карлсберг България, за устойчиво развитие и корпоративна социална отговорност. Тя включва серия от събития в избрани градове в страната – София, Благоевград и Шумен, насърчаващи разделното събиране на празни бирени опаковки. По време на кампанията през 2017 г. над 4000 граждани и гости на София, Шумен и Благоевград предадоха за рециклиране близо 30 000 бирени опаковки.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт