728 x 90

Маутай наздравица за годината на Земния Глиган

Празничната вечер на 22 януари 2019 г., посветена на Китайската нова година и на огнената напитка от най-голямата страна на планетата ни, премина в изисканата атмосфера на "Оборище 5" – галерия и зала. Стотици гости се насладиха на истинската магия от коктейли с екзотични имена, в която главната роля бе отредена на най-мистериозното байджу –

Празничната вечер на 22 януари 2019 г., посветена на Китайската нова година и на огнената напитка от най-голямата страна на планетата ни, премина в изисканата атмосфера на "Оборище 5" – галерия и зала. Стотици гости се насладиха на истинската магия от коктейли с екзотични имена, в която главната роля бе отредена на най-мистериозното байджу – Маутай. В навечерието на най-важния празник в китайския лунен календар представители на столичния елит вдигнаха Маутай наздравица за годината на Земния Глиган.

Байджу е най-популярната спиртна напитка в Китай, наричана още китайска водка, заради високия си алкохолен градус (около 50°). Маутай е най-популярната марка байджу и носи името на планинския град Маотай в провинция Гуейджоу в югозападен Китай.

Еликсирът Маутай е символ на качество и престиж в Китай и се разпространява в над 100 страни по света, а от една година вече и в България. Високо-градусовият алкохол се произвежда от сорго – вид житна култура, която издържа на засушавания и горещини, може да се отглежда в бедни почви и не съдържа глутен.

Течният огън е резултат от производство с вековни традиции. Маутай е с изключително комплексен характер – специалистите откриват в него над 1200 аромата.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт