728 x 90

Двама посланици дадоха старт на продажбата на американско говеждо в МЕТРО

Професионални готвачи, ресторантьори и кулинарни блогъри имаха възможност да се запознаят с високото качество на американското говеждо, на специална демонстрация в кулинарната МЕТРО Академия, с участието на американския шеф готвач Джон Кадю, световен посланик на американското месо. Специален гост на събитието бе посланикът на САЩ в България, Херо Мустафа, която, заедно с Атила Йенисен, Главен

Професионални готвачи, ресторантьори и кулинарни блогъри имаха възможност да се запознаят с високото качество на американското говеждо, на специална демонстрация в кулинарната МЕТРО Академия, с участието на американския шеф готвач Джон Кадю, световен посланик на американското месо. Специален гост на събитието бе посланикът на САЩ в България, Херо Мустафа, която, заедно с Атила Йенисен, Главен изпълнителен директор на МЕТРО, официално откри събитието и даде старт и на Американските седмици на веригата. “За мен храната е един от любимите ми начини за опознаване на местната култура, универсален език, който ни обединява.“, каза посланик Мустафа.

„През последните три години, с помощта и на министерството на земеделието, положихме много усилия, за да подкрепим предлагането на местни продукти, автентични вкусове и рецепти, които ще продължат и занапред.“, каза Атила Йенисен, Главен изпълнителен директор на МЕТРО: „Знаем, че нашите клиенти предпочитат това, но заедно с това търсят и международни продукти, за да разнообразят своето меню, сред които е и говеждото месо, което е особено важно за гастрономията.“ Доц. д-р Янко Иванов, заместник-министър на МЗХГ с ресор животновъдство, здравеопазване на животните и политики в агрохранителната верига бе сред гостите на събитието.

Кулинарната презентация на Джон Кадю представи говеждо месо от автентичен произход, предлагано за първи път от МЕТРО и все още недостатъчно познато на българския пазар. Акцент на презентацията бяха артикулите – три тип, бол тип, фланк стек и чък рол, подходящи за стекове, но от различни анатомични части на животното. С помощта на екипа на МЕТРО Академия българските ресторантьори и готвачи се запознаха с техники на транжиране и подготовка на месото и приготовлението му, даващи възможност максимално и по най-ефективен начин да се използва качественият продукт.

Големият интерес към кулинарната демонстрация бе провокиран от все по-налагащите се в българските ресторанти качествени говежди меса, при които са важни произходът, начинът на отглеждане и породата на животните, а също така и разнообразните видове кулинарни сечения, ставащи популярни сред българските ценители на хубавата храна, с американските си наименования, като рибай, контрафиле (стриплойн), ребра (шорт рибс), ръмп стек, фланк стек и др.

Към момента американското говеждо месо, което МЕТРО предлага, е с произход от Айова, Небраска и Дакота. „Търсенето на качествени говежди меса в България става все по-голямо, като разнообразието в сечения и произход е много важно за българските ресторантьори.“, казва Ивайло Пенев, търговец Месо в МЕТРО. „Днес промотираме асортимента си от САЩ, но предлагаме много качествени меса и от Ирландия, Холандия, Уругвай, Аржентина и Бразилия. Естесвено имаме и качествен Black Angus, отгледан в България“.

Съединените щати са най-големият производител на говеждо месо в целия свят. От пасището до чинията, цялата хранителна верига работи заедно, за да осигури висококачествено и здравословно говеждо месо за потребителите. Месото, доставяно в МЕТРО, е от млади говеда на възраст под 30 месеца, хранили се основно с фураж и зърно. Месото е чисто и безопасно, казват експертите по качество на МЕТРО, защото в САЩ е забранено използването на стимулатори на растежа. Голяма част от неговото разнообразие МЕТРО ще представи по време по време на протичащите през февруари Американски седмици в магазините на веригата.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт