728 x 90

Принцеса Мириам де Унгрия със "Златна игла" за бижута

Принцеса Мириам де Унгрия е първият международен дизайнер, отличен със „Златна игла“ на Академията за мода. Тя получи приза в категория „Бижута“ и за първи път показа свои авторски ювелирни творения в уникално ревю. В церемонията по награждаването на принцеса Мириам де Унгрия участваха проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода, който лично

Принцеса Мириам де Унгрия е първият международен дизайнер, отличен със „Златна игла“ на Академията за мода. Тя получи приза в категория „Бижута“ и за първи път показа свои авторски ювелирни творения в уникално ревю.

В церемонията по награждаването на принцеса Мириам де Унгрия участваха проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода, който лично връчи статуетката, както и Мирослав Печев – собственик на „Софсток ЛТД“, официален представител на кафе „Лаваца“ за България.

В своето благодарствено слово след удостояването й с наградата „Златна игла 2020", принцеса Мириам де Унгрия сподели: „Много благодаря на Академията за мода, на членовете на журито и конкретно на професор Стойков за това, че оцениха достойно моята работа и ми присъдиха „Златна игла 2020“. Над 25 години съм в бизнеса с бижута, но едва преди пет години реших да създам свой бранд – “MdeU“. Това е причината, поради която тази награда ме окуражава и мотивира още повече да продължавам да работя. Всички знаем колко е сложно да създадеш бранд. Всички знаем колко много работа стои зад подобно начинание. Призът е предизвикателство да продължа да работя още по-усилено. Ще бъда напълно откровена и ще кажа, че за мен е чест, че тази награда ми е дадена в моята любима България, която винаги ще е в сърцето ми. Особено съм щастлива и поласкана от този факт. Затова, благодаря на всички!".

Вдъхновена от българската роза и в знак на почит към нашата страна и към любимия си съпруг, покойния принц Кардам, принцеса Мириам де Унгрия създава колекцията „Сърца и рози“. Произведения от нея бяха специално подбрани за ревю-спектакъла на „Златна игла 2020“. Сред представените бижута се откроиха колиета, обеци, пръстени, гривни и тиари от още няколко колекции – Meninas, Color, Clover, Ellipse и Asia. Всички ювелирни произведения са ръчно изработени в Испания от 18-каратово злато, декорирани с естествени камъни и диаманти.

Испанската благородничка представя своята първа колекция бижута през 1991 година. Тя е сред основателите на Испанската асоциация на оценителите на бижута. Дизайнер и лидер на мнение в сферата на бижутерията, принцеса Мириам успешно обединява двете си страсти – дизайн и гемология.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт