728 x 90

„Златна игла 2020“: Испанската благородничка Мириам де Унгрия пристига в България

Испанската благородничка Мириам де Унгрия пристига в България и ще бъде специален гост на церемонията за връчване на годишните награди „Златна игла 2020“ на Академията за мода. По покана на проф. Любомир Стойков тя за първи път ще покаже своя колекция с авторски бижута в уникално ревю. Престижното събитие ще се проведе в известен столичен

Испанската благородничка Мириам де Унгрия пристига в България и ще бъде специален гост на церемонията за връчване на годишните награди „Златна игла 2020“ на Академията за мода. По покана на проф. Любомир Стойков тя за първи път ще покаже своя колекция с авторски бижута в уникално ревю. Престижното събитие ще се проведе в известен столичен хотел този петък и ще представи пищен моден спектакъл за ценителите на красотата.

Принцесата е съпруга на княз Кардам Търновски – първородния син на Симеон Сакскобургготски. Имат две деца – Борис и Белтран. Самата Мириам де Унгрия е дизайнер, оценител и лидер на мнение в сферата на бижутерията. Тя успешно обединява двете си страсти – дизайн и гемология.

Принцеса Мириам представя своята първа колекция бижута през 1991 година. Много скоро след това тя инициира основаването на Испанската асоциация на оценителите на бижута заедно с група гемолози, а по-късно става и нейн президент. Вдъхновена от българската роза, която толкова харесва, Мириам де Унгрия представя през 2014 г. своята колекция „Сърца и рози“ в знак на почит към нашата страна и към любимия си съпруг, покойния княз Кардам.

За творчеството й проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода, казва: „Бижутата на принцеса Мириам де Унгрия са заредени с много нежност, рафинирана романтичност и деликатна женственост. Тяхната оригиналност в съчетание с прецизност на изработката издават финес и изисканост – качества, които са така типични за принцесата. Радвам се, че тя откликна на моята покана и, че ще бъде важен гост на церемонията „Златна игла“.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт