728 x 90

1177 коли откраднати в София през 2017 г. (до декември)

    Официалната статистика на КАТ и МВР за изминалата година показва, че на територията на София са били откраднати точно 1177 автомобили до 1 декември 2017 г. Както dir.bg посочва, през всеки един от 11-те месеца на годината до декември безследно са изчезвали по 108 коли, като тази цифра представлява спад спрямо 2016 година. Каква част от

    Официалната статистика на КАТ и МВР за изминалата година показва, че на територията на София са били откраднати точно 1177 автомобили до 1 декември 2017 г. Както dir.bg посочва, през всеки един от 11-те месеца на годината до декември безследно са изчезвали по 108 коли, като тази цифра представлява спад спрямо 2016 година.

    Каква част от колите се намират в последствие – не е ясно, но се посочва още, че най-много са регистрираните кражби на територията на 6-то Районно полицейско управление. Най-много според полицаите се крадат коли от среден клас, като целта е разглобяването им и разпродажбата им на части. Именно такива случаи се наблюдават най-често и във Фейсбук групите за откраднати коли.

    Що се отнася до скъпите коли, около 30% от тях биват върнати след плащане на определен откуп, като той обикновено представлява около 1/5 или 1/6 от застрахователната цена на машината.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт