728 x 90

Краят на една ера: Daimler приключи с инвестициите в двигатели с вътрешно горене

Daimler обяви изненадващо, че прекратява инвестициите и разработките на двигатели с вътрешно горене. Към момента приключва разработката на последното поколение ДВГ от компанията, която ще се фокусира изцяло върху електрически задвижващи системи. Това става ясно от скорошно изказване на Маркус Шафер, R&D бос във фирмата, който коментира пред немски издания, че сегашното решение е да

Daimler обяви изненадващо, че прекратява инвестициите и разработките на двигатели с вътрешно горене. Към момента приключва разработката на последното поколение ДВГ от компанията, която ще се фокусира изцяло върху електрически задвижващи системи.

Това става ясно от скорошно изказване на Маркус Шафер, R&D бос във фирмата, който коментира пред немски издания, че сегашното решение е да се преустанови работата по ДВГ.

Все пак, добавя той, това е виждането на Daimler към момента, което може да се промени с оглед на пазарните тенденции през следващите няколко години.

Първият електрически автомобил от Daimler, който е вече на пазара, е джипката EQC. Съвсем скоро ще бъда лансиран и миниванът EQV, а вече се работи и по по-малка джипка с име EQB.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт