728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Nissan Leaf премина на автопилот 370 км по пътищата на Великобритания

Консорциум HumanDrive и европейското подразделение на японската компания Nissan, в рамките на съвместните изследвания и изпитания на нови технологии, извършиха 370-километров автономен тест-драйв по пътищата на Великобритания. В рамките на Grand Drive, електрическият автомобил Nissan Leaf покри маршрут, който включваше специални пътни условия – сложни кръгови кръстовища, високоскоростни шосета, селски пътища без маркировка, бели гранични

Консорциум HumanDrive и европейското подразделение на японската компания Nissan, в рамките на съвместните изследвания и изпитания на нови технологии, извършиха 370-километров автономен тест-драйв по пътищата на Великобритания. В рамките на Grand Drive, електрическият автомобил Nissan Leaf покри маршрут, който включваше специални пътни условия – сложни кръгови кръстовища, високоскоростни шосета, селски пътища без маркировка, бели гранични линии или бордюри.

В оборудването на машината влязоха GPS-навигатор, радар, лидар и камери, с помощта на които автопилотът управляваше автомобила и преодоляваше препятствията. Освен това, системата беше проверена на тестово трасе, където се изучаваха алгоритмите за автономно движение, имитиращи стила на шофиране на човека.

Прочети още:
Матричните фарове на Opel Mokka "превръщат нощта в ден"

Целта на изледванията е създаване на алгоритъм за автономно шофиране, приблизено към обичайните маниери на човешкото. Общият обем на финансирането на този проект съставлява 13,5 млн паунда.

 

Autoclub.bg
ADMINISTRATOR
ПРОФИЛ

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *