728 x 90

Камери вместо огледала и при камионите от Mercedes-Benz (видео)

Mercedes-Benz показа новото поколение Actros в края на миналата година, като тогава не обърна особено внимание на една от новостите в камиона. Сега немците разпространиха повече информация за камерите, които заместват конвенционалните странични огледала. Подобна иновация видяхме първо при някои автомобили, но сега вече е част и от тежкотоварния сектор. Предимствата според производителя са много.

Mercedes-Benz показа новото поколение Actros в края на миналата година, като тогава не обърна особено внимание на една от новостите в камиона.

Сега немците разпространиха повече информация за камерите, които заместват конвенционалните странични огледала. Подобна иновация видяхме първо при някои автомобили, но сега вече е част и от тежкотоварния сектор.

Предимствата според производителя са много. Най-напред, огромните странични огледала на камионите ограничават видимостта в определена посока, а отделно от това нарушават значително и аеродинамиката на камиона.

Освен това, камерите предлагат по-широк ъгъл на видимост, а картината може да бъде коригирана в съответствие с желанията на шофьора. Камерата има и специален режим за движение назад и паркиране.

Технологията е част от стандартното оборудване на новия Actros.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт