728 x 90

Land Rover изоставя V8 дизела

Land Rover е една от много малкото марки по света, които все още разполагат с 8-цилиндров дизелов мотор. Това скоро ще се промени, тъй като британците планират да пенсионират 4.4-литровия си агрегат от Ford. За целта в разработка в момента е нов 6-цилиндров, 3.0-литров дизел, който ще използва хибридна помощ. Мекият хибрид ще разполага с

Land Rover е една от много малкото марки по света, които все още разполагат с 8-цилиндров дизелов мотор. Това скоро ще се промени, тъй като британците планират да пенсионират 4.4-литровия си агрегат от Ford.

За целта в разработка в момента е нов 6-цилиндров, 3.0-литров дизел, който ще използва хибридна помощ. Мекият хибрид ще разполага с интегриран стартер-генератор и ще предлага по-добра ефективност от V8 дизела.

По предварителни данни, новият агрегат ще се предлага в две версии – с 300 и 350 к.с. Ще се предлага за моделите Range Rover и Range Rover Sport, като по-мощната разработка ще е опционална за по-високите нива на оборудване.

Информация от Autocar сочи, че същият този нов агрегат най-вероятно ще намери място и под капака на обновения Jaguar F-Pace, а също, вероятно, и при XF фейслифт.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт