728 x 90

18 месеца проучвания по кожата на седалките на новите модели DS

“Осемнадесет месеца на проучвания и разработки“. Жерар Кампос, майстор на кожени изделия, се изпълва с гордост, като си спомня за работата си за DS Design Studio Paris по създаването на седалките, наподобяващи верижка на часовник при моделите DS 3 Crossback, DS 7 Crossback и DS 9 Вдъхновени от металната верижка на луксозните часовници, която е направена

“Осемнадесет месеца на проучвания и разработки“. Жерар Кампос, майстор на кожени изделия, се изпълва с гордост, като си спомня за работата си за DS Design Studio Paris по създаването на седалките, наподобяващи верижка на часовник при моделите DS 3 Crossback, DS 7 Crossback и DS 9

Вдъхновени от металната верижка на луксозните часовници, която е направена от множество свързани елементи, екипите на DS Automobiles произвеждат седалка и облегалка на седалката от цяло парче кожа за изключителен комфорт. Дизайнът, който се превръща в емблематичен, засилва темперамента на интериора на DS.

“Използването на едно единствено цяло парче кожа е от значение“, признава Жерар Кампос. “Трябваше с точност да изчислим размерите и да дадем прецизна поръчка за покритието, за да сработи с пяната с висока плътност.”

26м² висококачествена кожа в DS 7 Crossback

Първата стъпка в процеса е създаването на прототипи и седалки в коцептуалните автомобили. Ръчната изработка на занаятчиите трябва да се индустриализира и да се пусне в масово производство : “Беше истинско предизвикателство да превърнем експертната ръчна изработка в мащабно производство. Работихме върху развиването на процес с възможно най-малка автоматизация. Човешкият фактор играе водеща роля в него.“

След DS E-Tense, седалката, наподобяваща верижка на часовник се появява и в предишното поколение DS, в DS 3, DS 4 и DS 5. Добил популярност сред клиентите, този елемент се превръща в отличителен за Марката. Седалката е изработена от пяна с висока плътност и за направата и е необходим повече материал, отколкото за стандартна седалка. Това води до повече комфорт и издържливост, благодарение на по-плътния материал.

Парчето е с дебелина 450 мм, като след обработка се намалява с 6 сантиметра.  Висококачествената кожа Nappa идва директно от Бавария. От парчетата с дебелина 4 милиметра се използва само най-висококачествения материал. Този слой с размери от 1.2 до 1.3 милиметра подлежи на специално боядисване в цветова гама преминаваща от Alezan Brown до Art Rubis, през Basalt Black и Pearl Grey.

След въвеждането в серийно производство в гамата на DS Automobiles, седалките, наподобяващи верижка на часовник, се превръщат в символ на качеството и прецизността, които френската марка предлага. Впоследствие идеята е копирана от други автомобилни производители, но високото ниво на удовлетвореност и комфорт могат да се постигнат само с експертизата на DS Automobiles.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт