728 x 90

Летището в Щутгарт посрещна автономни Mercedes S-Class (видео)

Летището в Щутгарт се превърна в един от първите публични обекти в Европа, който посрещна тестове на изцяло автономни машини. На аерогарата, в подземните етажи, вече необезпокоявано циркулират автономни коли Mercedes-Benz S-Class от последно поколение. На този етап движението им е изцяло тестово, като целта е изпитание на система, разработвана от Apcoa, Bosch и Mercedes-Benz. Идеята

Летището в Щутгарт се превърна в един от първите публични обекти в Европа, който посрещна тестове на изцяло автономни машини. На аерогарата, в подземните етажи, вече необезпокоявано циркулират автономни коли Mercedes-Benz S-Class от последно поколение.

На този етап движението им е изцяло тестово, като целта е изпитание на система, разработвана от Apcoa, Bosch и Mercedes-Benz. Идеята е да бъде създадена първата в света търговска услуга за автоматизирано паркиране на автомобили.

Към момента возилата се движат сами като "репетират" завоите из тесните пътчета на подземния гараж, както и боравене с автоматични бариери.

Когато всичко е готово, потребителите ще слизат пред терминала и ще оставят автомобила си сам да се предвижи до съответното парко място. Обратната процедура при пристигащ пътник също ще бъде възможна.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт