728 x 90

Mercedes сменя дизелите на Renault с 2.0-литрови мотори

Mercedes-Benz е взел решението да преоборудва компактните си модели с дизелови агрегати. Вместо сегашния 1.5-литров мотор от Renault, немците ще поставят дефорсирана версия на 2.0-литровия агрегат с вътрешен индекс OM 654. Очаква се този ход да стане факт от по-късно този месец. Решението ще касае най-малките представители на марката, които се предлагат с дизелови агрегати – A-Class

Mercedes-Benz е взел решението да преоборудва компактните си модели с дизелови агрегати. Вместо сегашния 1.5-литров мотор от Renault, немците ще поставят дефорсирана версия на 2.0-литровия агрегат с вътрешен индекс OM 654.

Очаква се този ход да стане факт от по-късно този месец. Решението ще касае най-малките представители на марката, които се предлагат с дизелови агрегати – A-Class и B-Class и всичките им производни.

Очаква се заместникът на 1.5 dCi да има мощност от 115 к.с. и въртящ момент около 280 Нм. Все пак, важно е да уточним, че засега информацията за решението на Mercedes не е официална, а идва от френско издание.

Според него, решението на немците не е свързано с икономията или екологията на двата мотора. Напротив, агрегатът с работен обем от 2.0 литра изхвърля между 10% и 12% въглероден двуокис повече от 1.5-литровия Renault dCi.

С новия агрегат обаче ще дойде и нова автоматична трансмисия. Предишният 7-степенен автоматик с два съединителя ще отстъпи място на нов механизъм с осем предавки.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт