728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Audi ще инвестира все повече в електромобили

  В най-скоро време разпределението на бюджета на Audi за развитие на нови модели ще претърпи сериозна промяна и огромната част от парите ще бъдат насочени към електромобилите и други алтернативни варианти на задвижване. Информацията е на агенция Reuters, която цитира анонимен източник в Audi. Идеята е, че след последиците от световния скандал „Дизелгейт”, цялата компания

  В най-скоро време разпределението на бюджета на Audi за развитие на нови модели ще претърпи сериозна промяна и огромната част от парите ще бъдат насочени към електромобилите и други алтернативни варианти на задвижване. Информацията е на агенция Reuters, която цитира анонимен източник в Audi.

  Идеята е, че след последиците от световния скандал „Дизелгейт”, цялата компания VW Group търси начини да влезе в света на по-екологичните возила. Затова и една трета от бюджета на Audi за развитие и изследване ще бъде отделен за нови електромобили, системи за автономно шофиране и дигитални услуги.

  Основната пречка пред разпространението на електромобилите все още остават скъпите батерии, но с оглед на позиционирането на Audi като премиум марка, пазарът може да понесе по-високите цени и съвсем скоро германската марка да разполага с пряк съперник на Tesla Model S. Или на който и да е от другите модели на компанията на Илон Мъск.

  Прочети още:
  Чистачките за фарове - излишна екстра или подценен помощник? (видео)

  Според други информации, шефовете на Audi вече са решили да одобрят серийно производство на електрическа версия на кросоувъра Q5, която ще се сглобява в нов завод на компанията в Мексико. Серийната версия ще е близка, поне като дизайн, до концептуалния e-tron Quattro, като се очаква пазарната му премиера да е през 2018 година.

  От VW Group обещаха 30 нови модела електромобили до 2025 година, като общият им тираж трябва да достигне 3 милиона бройки.

  Autoclub.bg
  ADMINISTRATOR
  ПРОФИЛ

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *