728 x 90

2.0-литров 4-цилиндров турбо мотор за Jaguar F-Type

Ако по някаква случайност сте искали по-малко мощност за спортния си Jaguar F-Type, то британците имат готово предложение за вас. Налице е нов 2.0-литров турбо мотор с четири цилиндъра, който развива мощност от 296 к.с. Силата се изпраща до задните колела посредством 8-степенна автоматична трансмисия. Не се предвижда ръчна кутия или задвижване на двете оси.

Ако по някаква случайност сте искали по-малко мощност за спортния си Jaguar F-Type, то британците имат готово предложение за вас. Налице е нов 2.0-литров турбо мотор с четири цилиндъра, който развива мощност от 296 к.с.

Силата се изпраща до задните колела посредством 8-степенна автоматична трансмисия. Не се предвижда ръчна кутия или задвижване на двете оси. Максималният въртящ момент е 400 Нм.

Макар и тези числа да са далеч от възможностите на V6 и V8 агрегатите, Jaguar казва, че ускорението от място до 100 км/ч ще става за 5.4 секунди. Максималната скорост на движение пък ще е електронно ограничена до 250 км/ч.

Това е до голяма степен възможно поради по-нискити общо тегло на автомобила, когато той е оборудван с 4-цилиндров мотор. Сухите цифри сочат тегло от 1524 килгорама.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт