728 x 90

Ще има хибридно семейство от AMG

Още до края на годината ще видим първите хибридни разработки на Mercedes-AMG – те ще се появят в третото поколение CLS, което ще влезе в продажба в началото на следващата година. Става дума за семейство 53, което ще измести с времето сегашното 43. Задвижването тук ще идва от новия 6-цилиндров, 3.0-литров мотор на немците, който

Още до края на годината ще видим първите хибридни разработки на Mercedes-AMG – те ще се появят в третото поколение CLS, което ще влезе в продажба в началото на следващата година.

Става дума за семейство 53, което ще измести с времето сегашното 43. Задвижването тук ще идва от новия 6-цилиндров, 3.0-литров мотор на немците, който ще се подпомага от електромотор.

Предвижда се системната мощност да достигне почти 500 к.с. Добрата новина тук е, че хибридната технология ще се използва не за подобрение на разхода на гориво, а за по-добро представяне на пътя.

С времето новата система ще бъде лансирана за все повече модели на Mercedes. Ще се започне от основните C-Class, E-Class и S-Class, като скоро след това ще се премине и към SUV гамата.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт