728 x 90

Първият 3-цилиндров мотор на Volvo ще се вгражда в новия XC40

Volvo анонсира първия в историята си 3-цилиндров агрегат. Става дума за 1.5-литров бензинов мотор, който ще се предлага за новата малка джипка XC40. Засега не са ясни точните числа по отношение на разход на гориво и мощност, но се знае, че моторът ще се използва в бъдеще за хибридна система, която ще се предлага отново

Volvo анонсира първия в историята си 3-цилиндров агрегат. Става дума за 1.5-литров бензинов мотор, който ще се предлага за новата малка джипка XC40.

Засега не са ясни точните числа по отношение на разход на гориво и мощност, но се знае, че моторът ще се използва в бъдеще за хибридна система, която ще се предлага отново за XC40. Потвърдена е и чисто електрическа версия на модела.

Новият 1.5-литров двигател е разработен на базата на модулните агрегати с четири цилиндъра, които марката използва. Възможна е и употребата на две турбини в бъдещи нови версии.

Освен това, XC40 получава и нов дизелов мотор със 150 к.с., както и по-мощен бензинов агрегат със 190 к.с. Гамата от нива на оборудвания се разширява също.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт