728 x 90

В турбо ерата представиха 7.0-литров атмосферен V8 със 750 к.с.

Американската компания Mercury Marine, която се занимава с производството на външни и вътрешни двигатели за мореплаване, пусна в продажба едно изключително предложение. Чрез спортната си дивизия Mercury Racing, фирмата лансира 7.0-литров V8 двигател без турбо, чиято максимална мощност е 750 к.с. Агрегатът се базира на мотора LS7 на General Motors, но е сериозно преработен по

Американската компания Mercury Marine, която се занимава с производството на външни и вътрешни двигатели за мореплаване, пусна в продажба едно изключително предложение.

Чрез спортната си дивизия Mercury Racing, фирмата лансира 7.0-литров V8 двигател без турбо, чиято максимална мощност е 750 к.с. Агрегатът се базира на мотора LS7 на General Motors, но е сериозно преработен по отношение на всмукването на въздух и захванването с гориво.

Двигателят е от т.нар. палетни двигатели – мотор, който можете да поставите на всяка подходяща кола с достатъчно голям кош. Mercury ще продава новия си V8 с климатик, алтернатор и всички необходими ремъци, както и специално настроен компютър.

Цената на агрегата е малко под 33 000 долара, но Mercury обещава пълна 12-месечна гаранция и асистенция при монтажа в превозно средство.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт