728 x 90

Honda и GM заедно ще правят безпилотни коли

    Honda и американската компания Gruise Automation (дъщерно предприятие на General Motors, специализирано върху системите за автоматично управление), се договориха за съвместна разработка на автономни автомобили. Хонда ще направи първоначална инвестиция в GM в размер на $750 милиона, а след това в следващите 12 години ще вложи в проекта още два милиарда щатски долара. Средствата ще

    Honda и американската компания Gruise Automation (дъщерно предприятие на General Motors, специализирано върху системите за автоматично управление), се договориха за съвместна разработка на автономни автомобили. Хонда ще направи първоначална инвестиция в GM в размер на $750 милиона, а след това в следващите 12 години ще вложи в проекта още два милиарда щатски долара.

    Средствата ще отидат за създаване на дизайн, програмно обезпечение, както и в организиране на производството на автомобили без пилот. Освен това, като основна задача пред разработчиците става развитието на технологията за автопилот, за да може такива коли "да станат достъпни за максимално количество хора по целия свят".

    Ако се съди по публикувания предварителен тийзър, автомобилът ще се отличава те сегашните безпилотни машини на General Motors. Към момента Cruise Automation тества в САЩ (по пътищата на Калифорния, Аризона и Мичиган) автономни системи върху стотина прототипа, създадени на базата на елмобила Chevrolet Bolt.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт