728 x 90

Honda HR-V получи турбо мотор от Civic

Honda представи нова по-мощна версия на малката си джипка HR-V за европейския пазар. Става дума за HR-V Sport, който получава 1.5-литровия турбо мотор, който дебютира в актуалното поколение Civic. В това си приложение, агрегатът генерира максимална мощност от 182 к.с. (134 кВт)  при 5500 об/мин за версията с 6-степенна механична трансмисия (стандартно обзавеждане) и при

Honda представи нова по-мощна версия на малката си джипка HR-V за европейския пазар. Става дума за HR-V Sport, който получава 1.5-литровия турбо мотор, който дебютира в актуалното поколение Civic.

В това си приложение, агрегатът генерира максимална мощност от 182 к.с. (134 кВт)  при 5500 об/мин за версията с 6-степенна механична трансмисия (стандартно обзавеждане) и при 6000 об/мин за варианта CVT (опция).

Максималният въртящ момент от 240 Нм за версията с "ръчка" се постига между 1900 – 5000 об/мин, а пикът за автоматичната предавателна кутия е 220 Нм между 1700 – 5500 об/мин. 

От японския производител казват, че HR-V Sport е насочен към купувачите, търсещи динамичен субкомпактен SUV. Част от спортната природа на тази версия е и специалната технология за високоефективни амортисьори, наречена ´Performance Damper´.

Те са монтирани отпред и отзад и намаляват страничното клатене и усукването на шасито. Като цяло подобряват стабилността, особено при внезапни смени на пътната лен. Освен това свежда до минимум вибрациите при движение по неравни пътища.

Воланът на тази версия е с уникални настройки благодарение на променливото отношение на рака и пиньона, допълнено от фирмената технология на Honda за динамична устойчивост  AHA (Agile Handling Assist). 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт