728 x 90

Toyota и Panasonic с общ завод за батерии

    Японските компании Toyota Motor и Panasonic следващата година ще се присъединят към производството на батерии за електрически превозни средства (EV), за да се конкурират с китайските фирми. В съвместно предприятие Toyota ще притежава 51%, а останалата част ще бъде собственост на Panasonic. Фабриката ще осигури батерии и за партньорите на Toyota – Mazda и Subaru.

    Японските компании Toyota Motor и Panasonic следващата година ще се присъединят към производството на батерии за електрически превозни средства (EV), за да се конкурират с китайските фирми.

    В съвместно предприятие Toyota ще притежава 51%, а останалата част ще бъде собственост на Panasonic. Фабриката ще осигури батерии и за партньорите на Toyota – Mazda и Subaru.

    Този проект за производство на батерии ще помогне на Тойота да достигне целенасочени годишни продажби от около един милион батерии.

    Panasonic ще намали разходите и увелечи обема на батериите в период, когато китайската компания Contemporary Amperex Technology се превръща в лидер благодарение на бързо развиващия се вътрешен пазар.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт