728 x 90

Новото Porsche 911 разпознава само мокри пътища (видео)

    Новото поколение Porsche 911 е особено бърза машина. Както стана ясно, спортната кола е дори по-бърза, отколкото самият производител казва в каталожните данни. Но какво ли е положението на мокър асфалт? Инженерите от фирмата са се постарали специално при дъждовни условия 911 да остане също толкова стабилен и лесно управляем, както и при сухи. За

    Новото поколение Porsche 911 е особено бърза машина. Както стана ясно, спортната кола е дори по-бърза, отколкото самият производител казва в каталожните данни.

    Но какво ли е положението на мокър асфалт? Инженерите от фирмата са се постарали специално при дъждовни условия 911 да остане също толкова стабилен и лесно управляем, както и при сухи.

    За целта е разработена системата Wet Mode, която автоматично разпознава наличието на вода на пътя чрез акустични сензори на предните главини и адаптира системите за сцепление и странична стабилност.

    Освен това, след сигнализация, шофьорът е подканен да активира специален режим, който променя настройките на двигателя и скоростната кутия и дори адаптира активната аеродинамика към условията.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт