728 x 90

Porsche патентова летящ елмобил

В базата на Бюрото по патенти и търговски знаци в САЩ се появиха изображения на летящ автомобил, който се разработва от немската компания Порше. В патента се описва летателен апарат, оборудван с четири големи перки, две от които осигуряват вертикалното излитане и кацане, а другите две – маневрирането. Малката кабина е предназначена за двама души.

В базата на Бюрото по патенти и търговски знаци в САЩ се появиха изображения на летящ автомобил, който се разработва от немската компания Порше. В патента се описва летателен апарат, оборудван с четири големи перки, две от които осигуряват вертикалното излитане и кацане, а другите две – маневрирането.

Малката кабина е предназначена за двама души. Освен това, в патента е посочено, че автомобилът ще бъде напълно електрически.

Ще напомним, че през 2019 г. Porsche и Boeing подписаха меморандум за разбирателство. В рамките на сътрудничеството марките ще „проучат пазара на градската авиация и разширяването на градския трафик във въздушното пространство“. Тогава и двете компании потвърдиха, че разработват електрическо превозно средство с вертикално излитане и кацане, но го описаха като концепция.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт