728 x 90

SEAT адаптира моторчета от чистачки и произвежда респиратори

Испанската марка SEAT замени производството на бестселъра си Leon за сглобяване на така важните в борбата с COVID-19 респиратори. Поточната линия на фирмата в Марторел, Испания, беше преоборудвана за много кратко време и вече произвежда активно респиратори. Испания е една от най-засегнатите страни от епидемията с над 85 000 заразени и 7340 смъртни случая към

Испанската марка SEAT замени производството на бестселъра си Leon за сглобяване на така важните в борбата с COVID-19 респиратори.

Поточната линия на фирмата в Марторел, Испания, беше преоборудвана за много кратко време и вече произвежда активно респиратори. Испания е една от най-засегнатите страни от епидемията с над 85 000 заразени и 7340 смъртни случая към 30-ти март.

В процеса на изграждане на устройствата са били прегледани 13 различни дизайна, като финалният е разработен заедно с компаниите Protofy.XYZ, CMCiB; Университет на Барселона, Recam Laser, Doga Motors, Luz Negra, Ficosa, Bosch, IDNEO, Secartys и LCOE.

Интересното е, че дизайнът включва употребата на моторчета за чистачки на автомобили, които намират ново приложение в кризисната ситуация.

Всеки респиратор има над 80 електронни и механични компонента, а по сглобката работи екип от около 150 човека, който е бил подготвен за новата си дейност в рамките на само няколко дни.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт