728 x 90

Нови 3.0 дизелови мотори за BMW 7-Series

BMW вече работи по следващото поколение 7-Series, но баварците не изоставят модела и в сегашната му форма. Току-що от фирмата лансираха семейство от нови 3.0-литрови дизелови мотори за луксозната лимузина. Работният обем не се променя спрямо преди, но има увеличение в мощността. Така версия 730d сега разполага с 286 к.с., благодарение на нова 48-волтова електрическа

BMW вече работи по следващото поколение 7-Series, но баварците не изоставят модела и в сегашната му форма. Току-що от фирмата лансираха семейство от нови 3.0-литрови дизелови мотори за луксозната лимузина.

Работният обем не се променя спрямо преди, но има увеличение в мощността. Така версия 730d сега разполага с 286 к.с., благодарение на нова 48-волтова електрическа система, която добавя 11 к.с.

Положението в сходно при 740d. Мощността се увеличава с 20 к.с. до 340 к.с., а въртящият момент вече е 700 Нм между 1750 и 2250 об/мин.

По-слабата от двете версии се нуждае от 5.9 секунди за достигане на 100 км/ч (5.6 при версия xDriver), а по-силната от само 5.0 секунди.

Баварците казват, че са подобрили и системата за филтрация на изгорелите газове, като това помага на модела да покрие новите стандарти за емисии Евро 6D.

Налице за лимузината сега са и нови екстериорни и интериорни цветови комбинации.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт