728 x 90

Доналд Тръмп призова: Не купувайте гуми Goodyear!

Американският президент Доналд Тръмп се намеси за пореден път в дискусия за автомобилния сектор. Този път Тръмп призова близо 85-те си милиона последователи в Twitter да не купуват гуми Goodyear. Причината за това е изтекла снимка от презентация за служители на американската фирма. В нея се вижда надпис, който забранява носенето и продаването на шапки

Американският президент Доналд Тръмп се намеси за пореден път в дискусия за автомобилния сектор. Този път Тръмп призова близо 85-те си милиона последователи в Twitter да не купуват гуми Goodyear.

Причината за това е изтекла снимка от презентация за служители на американската фирма. В нея се вижда надпис, който забранява носенето и продаването на шапки с надпис Make America Great Again от работници в Goodyear.

Автентичността на снимката не е доказана, но това не попречи на Тръмп да призове никой да не купува продуктите на Goodyear. Като причина той посочва именно забраната за разпространяване на шапки с прочутия лозунг.

В светкавичен отговор от Goodyear посочват, че са твърдо против противопоставянето на отделни обществени прослойки. Въпреки това, от фирмата не коментират конкретната снимка, която стана повод за скандала.

Специалисти посочват, че подобен призив от страна на Тръмп не изглежда много обоснован. Reuters коментира, че Goodyear дава хляб на десетки хиляди хора в Америка, а намаляването на оборота на фирмата определено ще има негативен ефект върху условията за работа.

 

Don’t buy GOODYEAR TIRES – They announced a BAN ON MAGA HATS. Get better tires for far less! (This is what the Radical Left Democrats do. Two can play the same game, and we have to start playing it now!).

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) August 19, 2020

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт