728 x 90

Michelin работи по гума, която да издържи 480+ км/ч

Hennessey, Bugatti и Koenigsegg твърдят, че имат автомобили, които могат да развият скорост от над 300 мили в час, което се равнява на над 480 км/ч. Единственият проблем според тях е, че все още няма гума, която да издържи на такова натоварване. Michelin, един от водещите производители на автомобилни гуми, се е нагърбил със задачата

Hennessey, Bugatti и Koenigsegg твърдят, че имат автомобили, които могат да развият скорост от над 300 мили в час, което се равнява на над 480 км/ч. Единственият проблем според тях е, че все още няма гума, която да издържи на такова натоварване.

Michelin, един от водещите производители на автомобилни гуми, се е нагърбил със задачата да създаде такава гума. Информацията се потвърждава лично от продуктовия мениджър на фирмата в интервю за Bloomberg.

Кога въпросната гума ще бъде готова, все още не се знае, но очевидно конкуренцията е жестока. Няколко различни компании искат първи да пуснат такъв продукт, тъй като знаят, че те ще бъдат избрани от реномираните автомобилни производители за техните бъдещи рекорди.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт