728 x 90

Honda Civic Type R е новият автомобил за сигурност в WTCR 2020

Honda не само ще се състезава, но ще отговаря и за безопасността на пистата, когато стартира сезонът на WTCR (World Touring Car Cup) на ФИА. Новият Civic Type R Limited Edition ще стане официален автомобил за сигурност на сериите за 2020 г. Колата бе представена през февруари в Милано, в централата на дългогодишния официален партньор

Honda не само ще се състезава, но ще отговаря и за безопасността на пистата, когато стартира сезонът на WTCR (World Touring Car Cup) на ФИА. Новият Civic Type R Limited Edition ще стане официален автомобил за сигурност на сериите за 2020 г.

Колата бе представена през февруари в Милано, в централата на дългогодишния официален партньор на Honda – JAS Motorsport. Версията Limited Edition на Civic Type R е един от двата нови варианта, които трябва да бъдат добавени към гамата Type R за 2020 г. Това е най-екстремната версия на емблематичния хечбек, правена до момента.

Автомобилът е разработен в съответствие с традицията на Type R и с основната насоченост за поведението му на пистата. Той има същите водещи в индустрията технологии за активна безопасност и помощници за водача, които има стандартния модел Civic Type R. На него е базиран състезателният Honda Civic Type R TCR. Да не забравяме, че Civic Type R спечели най-добрите оценки в тестовете на EuroNCAP.

Limited Edition е с мощния 2.0-литров VTEC Turbo двигател на Type R. Той е с максимална мощност от 320 к.с. при 6500 об/мин и въртящ момент от 400 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч. се постига за 5.7 сек.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт