728 x 90

Константин Маршавелов грабна победата на Писта София

    Хиляди зрители преживяха магията на тазгодишното издание на “Писта София”, II кръг от Националния шампионат по „Затворен маршрут”. Високите скорости в четирите състезателни серии МАКСИ, ТУРИНГ, СПОРТ и ЛАДА нагорещиха емоциите в неделния ден за радост на многобройните фенове на автомобилния спорт. Константин Маршавелов от КА-2 Рейсинг тийм с Мицубиши спечели серия МАКСИ. Шампионът за

    Хиляди зрители преживяха магията на тазгодишното издание на “Писта София”, II кръг от Националния шампионат по „Затворен маршрут”. Високите скорости в четирите състезателни серии МАКСИ, ТУРИНГ, СПОРТ и ЛАДА нагорещиха емоциите в неделния ден за радост на многобройните фенове на автомобилния спорт.

    Константин Маршавелов от КА-2 Рейсинг тийм с Мицубиши спечели серия МАКСИ. Шампионът за 2019-та година преодоля технически проблем в тренировката,  стартира от първата позиция и не изпусна лидерството до края на състезанието. Изключително оспорвана беше битката за второто място на подиума в серията. Там опитът и майсторството дадоха предимство на Илия Царски, който атрактивно изпревари третия Камен Василев.

    “Красивите моменти на пистата са за публиката и зрителите, които дойдоха да ни подкрепят. Не може да караме само за време, трябва да има и забавление,” сподели развълнуваният Маршавелов след награждаването.

    Кольо Карастоянов с Хонда Сивик грабна победата в серия ТУРИНГ, следван от Александър Димитров и Борислав Петров.

    “Ако има шестколесни машини, пак ще бъда шампион”, заяви Карастоянов след като вдигна купата. 

    В серията с най-много участници – СПОРТ победата заслужи Йордан Методиев. Втори финишира Александър Димитров – Пръчката, а трети – Деян Куманов.

    “Състезанието премина добре за мен. Възползвах се от грешката на Антов, поведох и така до края. С една дума  изживяването на Писта София за мен беше прекрасно”, коментира Методиев след награждаването.

    Най-драматично беше състезанието в серия ЛАДА. Четири автомобила отпаднаха в първите обиколки, заради технически проблеми. Най-бързият – Веселин Николаев пък беше дисквалифициран, заради нерегламентирано изпреварване. Така с шампионската купа в серията си тръгна Евгени Семерджиев, а втори и трети на почетната стълбичка се качиха съответно Светослав Захов и Иван Лишев.

    Първи при отборите станаха пилотите на КА-2 Рейсинг тийм, следвани от АСК Стара Загора и GREEN FOX MOTORSPORT.

    Георги Ванков от гр. Габрово пък спечели третото издание на кампанията на СБА „Най-добър млад шофьор на България“.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт