728 x 90

Първият състезателен VW Golf в историята отива на търг

През 1974 година Ролф Нодел създава състезателен автомобил, базиран на новия по това време Volkswagen Golf. Става дума за първото и оригинално поколение на модела, което заменя Beetle. Само няколко седмици по-късно машината завоюва престижна победа на пистата Хокенхаймринг и остава в историята на немската марка като първия състезателен Golf. Точно тази машина ще бъде

През 1974 година Ролф Нодел създава състезателен автомобил, базиран на новия по това време Volkswagen Golf. Става дума за първото и оригинално поколение на модела, което заменя Beetle.

Само няколко седмици по-късно машината завоюва престижна победа на пистата Хокенхаймринг и остава в историята на немската марка като първия състезателен Golf.

Точно тази машина ще бъде продадена на онлайн търг, организаиран от RM Sotheby´s. Аукционът е планиран за края на юни в немския град Есен.

Почти всичко по колата е оригинално. Под капака обаче има сериозна промяна – 1.6-литровият двигател от 1974 година е сменен с 1.8-литров мотор с над 160 к.с.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт