728 x 90

Toyota на първа редица в Льо Ман

    Екипажите на Toyota си осигуриха първа редица на старта за 87-ото издание на маратонското състезание „24 часа на Льо Ман”, което стартира утре в 16 часа българско време. Полпозишънът беше спечелен от Камуи Кобаяши с Toyota 07, който постигна време 3.15,497 минути във втората от общо трите квалификации за състезанието. Нито един от пилотите на

    Екипажите на Toyota си осигуриха първа редица на старта за 87-ото издание на маратонското състезание „24 часа на Льо Ман”, което стартира утре в 16 часа българско време.

    Полпозишънът беше спечелен от Камуи Кобаяши с Toyota 07, който постигна време 3.15,497 минути във втората от общо трите квалификации за състезанието. Нито един от пилотите на Toyota не успя да подобри времената си в последната квалификация снощи, но до подобрение не успяха да стигнат и съперниците на японците от частните отбори в LMP1.

    За Кобаяши, който кара заедно с Майк Конуей и Хосе Мария Лопес, това е втори полпозишън в рамките на последните три издания на състезанието.

    Казуки Накаджима беше най-бърз за Toyota №8, но той остана на 0,411 секунди от времето на Кобаяши.

    Двете коли на SMP Racing се бореха за места на втора редица, като екипажите им постигнаха най-добри лични резултати, но това се отдаде само на Егор Оруджев с BR1 AER №17, като четвъртото място зае Густаво Менезес с Rebellion №3.

    Третата квалификация беше прекъсната за 15 минути заради гръмналия мотор на другия Rebellion, с №1, каран от Бруно Сена, който паркира прототипа близо до „Арнаж”.

    В клас LMP2 първото място зае френският тим Graf, като Тристан Гоменди спечели битката за полпозишъна срещу Лоик Дювал от TDS Racing. В Топ 6 на класирането в LMP2 влязоха само прототипи на Oreca. Гоменди победи Дювал с 0,272 секунди, а трети остана Пастор Малдонадо с №31 DragonSpeed, на 0,594 секунди.

    Aston Martin спечели полпозишъна в клас GTE Pro, като най-бързата обиколка – 3.48 минути, беше записана от Марко Сьоренсен. Vantage с №95 изпревари с 0,112 секунди Хари Тинкнъл с Ford GT с №67 и с 0,830 секунди Антонио Гарсия с Corvette №63.

    В клас GTE Am първата позиция на старта е за Матео Кайроли с Porsche №88, който постигна 3.51,439 мин.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт