728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Отново българи на рали "Дакар"

След 5 години затишие отново български екипаж ще стартира в световната рали надпревара Дакар 2021, която ще се провежда следващите 5 години в Саудитска Арабия. Най-успешно представеният българин досега в Рали Дакар Орлин Алексиев този път ще стартира в тандем с първия български участник на Рали Дакар през 2011 година Тодор Христов. Тодор Христов има

След 5 години затишие отново български екипаж ще стартира в световната рали надпревара Дакар 2021, която ще се провежда следващите 5 години в Саудитска Арабия. Най-успешно представеният българин досега в Рали Дакар Орлин Алексиев този път ще стартира в тандем с първия български участник на Рали Дакар през 2011 година Тодор Христов.

Тодор Христов има две участия в рали Дакар с ATV и едно участие като мениджър на „Bulgaria Off-Road Team”. Двамата ще стартират с UTV /Buggy Can-Am Maverick 1000, който е най-мощният модел с отлични качества за пустинята.

При първото си участие в най-престижното офроуд състезание – рали „Дакар 2013, Орлин Алексиев стана първият българин, финиширал на рали „Дакар“ с автомобил BMW X1 Proto с най-добро класиране до момента – 17-о място в класа и 61-во в генералното класиране от над 200 участника. 35-ото издание на най-тежката надпревара „Дакар 2013” стартира на 5 януари в Перу, прекоси Аржентина и финишира в Чили на 20 януари.

Нашите участници преминаха изключително тежки етапи и 8000 състезателни километра за двете седмици на състезанието, преминаха Андите на 4800 метра надморска височина и финишираха успешно в столицата на Чили Сантяго. Преди участието си в Дакар Алексиев спечели второ място в Балканската Офроуд Купа, спечели много състезания от Националния и Източно Европейския Шампионат в Гърция и България.
 
Състезанието в Саудитска Арабия ще бъде от 12 етапа за 13 дни, около 7500 тежки километра само в пустинята и ще бъде голямо изпитание за българския екипаж. Двамата започнаха своята подготовка, като в момента се поръчва тунинг за машината и оборудване по новите изисквания на FIA – Световната автомобилна федерация.

 

Autoclub.bg
ADMINISTRATOR
ПРОФИЛ

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget