728 x 90

Петър Ценков и Иван Маринов за трети път по Пътя на коприната

След пауза от две години рали-рейд маратон Silk Way Rally се завръща на световната офроуд сцена. В състезанието отново ще има българско участие, в лицето на екипажа Петър Ценков и Иван Маринов с джипката Opel Antara RR T1 – галерия. Завръщането на уникалната надпревара бе обявено още миналата година. Още тогава стана ясно, че "Пътят

След пауза от две години рали-рейд маратон Silk Way Rally се завръща на световната офроуд сцена. В състезанието отново ще има българско участие, в лицето на екипажа Петър Ценков и Иван Маринов с джипката Opel Antara RR T1 – галерия.

Завръщането на уникалната надпревара бе обявено още миналата година. Още тогава стана ясно, че "Пътят на коприната" хвърля директно ръкавицата към „Дакар” с новия си формат – 15 състезателни дни и в трансконтинентален режим, с трасе от Москва до Пекин.

Шестото издание на Silk Way Rally ще стартира на 8 юли от Червения площад в Москва. След 15 състезателни дни и тежки 11 750 километра трасе, от които планирани над 4000 км специални етапи, през Русия, Казахстан и Китай, участниците ще финишират в китайската столица на 24 юли.

Трасето ще се опита да следва древния маршрут по Пътят на коприната, а участниците ще видят нови и непознати до момента отсечки. Планираният почивен ден е на 15 юли в Алма Ата.

Точно 100 автомобила и 24 камиона ще застанат на старта на Червения площад в Москва. Освен Ценков и Маринов, на Silk Way Rally 2016 ще видим много от големите имена в света на рали-рейда като пилотите на Peugeot Стефан Петерханзел (победител от последния „Дакар”), Себастиен Льоб и Сирил Депре; звездите на Mini Язид Ал Раджи и Хари Хънт, победителят от Balkan Offroad Rallye Раз Хайман, опитния унгарец Балаж Жалай и куп силни руски и китайски пилоти.

Малко по-спокойна ще е ситуацията при камионите, където като едноличен лидер се очертава тимът на КамАЗ – с 4 машини, като освен добре познатите пилоти Айрат Мардеев, Антон Шибалов и Дмитри Сотников, пилот на руски камион ще е и китаецът Ху Хонгнинг. Освен тях, свои машини на старта пускат МАЗ, Tatra и Hino.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт