728 x 90

"Мегапорт Рейсинг" се цели в нови титли през сезон 2020

Екипажът на „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Георги Гаджев записаха най-успешната година за клуба с титли в шампионати в България, Сърбия и зона Балкани на FIA. Официалното закриване на сезона се състоя в новия "Škoda център Дружба" в присъствието на медии, официални лица и приятели на моторните спортове. Купите на FIA за титла в Европейския

Екипажът на „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Георги Гаджев записаха най-успешната година за клуба с титли в шампионати в България, Сърбия и зона Балкани на FIA. Официалното закриване на сезона се състоя в новия "Škoda център Дружба" в присъствието на медии, официални лица и приятели на моторните спортове.

Купите на FIA за титла в Европейския рали трофей в зона Балкани на двамата пилоти връчи легендата в рали спорта – Илия Чубриков. Шампионската им кола Skoda Fabia R5 е изложена за почитатели и клиенти на Skoda в продажбено-сервизния център от началото на годината и ще остане там до 17 януари.

В сезон 2019 със своя автомобил Skoda Fabia R5 Ангелов и Гаджев успяха да запишат 8 победи в рали, рали-спринт и планинско. Второ място в рали „България“, победа в „Сливен“ и „Твърдица“, и трето в генералното на рали „Сърбия“ с първи резултат от екипажите за националния шампионат осигури 225,20 т. за генералното класиране в рали шампионата на България.

Това е нова и втора поредна титла за Мирослав Ангелов и „Мегапорт Рейсинг“. С навигатора си Георги Гаджев са шампиони и в клас RC2 на националния шампионат, а „Мегапорт Рейсинг“ първи в отборното класиране със 75 т.

Тандемът спечели Европейския рали трофей в зона Балкани в най-високия клас – ЕRT1 с победите си в България и 3-то място в генералното класиране на рали „Сърбия“ и 4-то в „Ешок“ в Турция. В подготовката за рали „Сърбия“ Ангелов и Гаджев спечелиха две ралита в западната съседка – „Валево“ и „Джердап Рали“, което им осигури и титла в отворения клас на националния шампионат на Сърбия за пилотите, които не са заявени за генерално класиране в първенството, но имат събрани точки в състезания от годината.

„Мегапорт Рейсинг“ постигна три победи в рали-спринта, на всички състезания, в които участва – във Видин, Бургас и Сливен, но пропусна титлата в шампионата с една точка, след като сливенският кръг не бе признат за крайното класиране, а вместо него бе организиран кръг в Ихтиман, който Ангелов и Гаджев пропуснаха поради застъпване с предварително изготвената състезателна програма на екипа. Екипажът записа и една победа в кръг от планинския шампионат – в „Раховец-Лясковец“, където участва като подготовка за рали „Твърдица“.

През сезон 2020 г. „Мегапорт Рейсинг“ планира да закупи нов автомобил Skoda Fabia R5 Evo, с който да защити титлите си и да се бори за нови. Моделът вече се доказа в ралитата на FIA като по-бърз и надежден от първата генерация R5.

Визуално Fabia R5 Evo има малки промени във фаровете, предната и задната броня, но голяма еволюция отвътре. В 10 000 тестови часа с автомобила Skoda Motorsport успя да увеличи хода на окачването в двете конфигурации – асфалт и макадам, с 30 мм, което подобрява сцеплението.

Центърът на тежестта е снижен, охлаждането е подобрено с нов радиатор и оптимизирана електрическа помпа. Нов електронен блок осигурява повишаване на мощността в зависимост от условията с 3 к.с. R5 Evo има подобрено управление, спирачна система, омасляване и надеждност, както и снижени разходи за ревизия.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт