728 x 90

Български екипаж с второ място на рали "Сърбия"

Екипажът на „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Skoda Fabia R5 Evo завърши на второ място в генералното класиране на рали „Сърбия“, трети кръг от националния шампионат и така си осигури нова, трета поредна титла. Рали „Сърбия“ спечелиха Душан Боркович и Игор Маркович, също с Skoda Fabia R5 Evo, които натрупаха аванс от

Екипажът на „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Skoda Fabia R5 Evo завърши на второ място в генералното класиране на рали „Сърбия“, трети кръг от националния шампионат и така си осигури нова, трета поредна титла.

Рали „Сърбия“ спечелиха Душан Боркович и Игор Маркович, също с Skoda Fabia R5 Evo, които натрупаха аванс от 2,20 мин пред Ангелов и Гаджев. Шампионите спечелиха две отсечки от 6, а останалите домакините.

Трети в състезанието остана Йордан Атанасов и Ангел Башкехайов с Mitsubishi Lancer Evo 9, на 3,21 мин след Ангелов и Гаджев, а на четвърта позиция са Денис Станчовски и Явор Брънков с Peugeot 208 R2, на още 4,39 мин.

„Дойдохме в Сърбия за титла и си тръгваме с нея. Днес атакувахме повече, направихме някои грешки, без които и малко по-прецизна стратегия можеше да бъдем по-напред. Но от вчера имахме голямо изоставане, защото не искахме да поемаме рискове. Радваме се за титлата и съжаляваме, че тази година шампионатът бе толкова кратък, а заради коронавируса не се проведоха рали „Сливен“ и „България“, коментира Ангелов след финала.

За екипажа предстои участие в рали-спринт дисциплината и планински шампионат, където води във временните класирания.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт