728 x 90

ФИА: Спортната власт в България е СБА

На последното заседание на Световния съвет по моторните спортове на ФИА е бил разглеждан въпросът за това кой има право да упражнява спортната власт в автомобилизма у нас. Това става ясно от писмо на генералния секретар на ФИА, отговарящ за спортните въпроси Петер Байер, който с него потвърждава пред СБА, че организацията с Емил Панчев

На последното заседание на Световния съвет по моторните спортове на ФИА е бил разглеждан въпросът за това кой има право да упражнява спортната власт в автомобилизма у нас. Това става ясно от писмо на генералния секретар на ФИА, отговарящ за спортните въпроси Петер Байер, който с него потвърждава пред СБА, че организацията с Емил Панчев начело е спортната власт в автомобилния спорт у нас.

СБА представлява България във ФИА и през януари организацията свали доверието си от БФАС след поредица жалби и блокиране на работата на федерацията, довели до невъзможност за избрания за председател Калоян Станчев да започне работа.

След това, пред април Министерството на спорта отне лиценза на БФАС и веднага го прехвърли на Автомобилната федерация на България (АФБ) с председател Камен Михайлов, която също така е и тази част от СБА, която развива автомобилния спорт у нас.

Писмото на Петер Байер има за цел да сложи край на спекулациите у нас по въпроса кой може да упражнява спортната власт в автомобилния спорт.

От ФИА вече обявиха в по-ранно писмо, че молбата на БФАС за членство в международната федерация е била оставена без последствие.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт