728 x 90

Ferrari: Гумите ще решат победата на "Силвърстоун"

    Шефът на тима на Ferrari във Формула 1 Матиа Биното прогнозира, че състезанието за Гран при на Великобритания този уикенд ще бъде трудно за Скудерията, но също така призна, че се надява и на някои „приятни изненади”. Ferrari все още няма победа във Формула 1 този сезон, като в Бахрейн, Канада и Австрия Шарл Льоклер,

    Шефът на тима на Ferrari във Формула 1 Матиа Биното прогнозира, че състезанието за Гран при на Великобритания този уикенд ще бъде трудно за Скудерията, но също така призна, че се надява и на някои „приятни изненади”.

    Ferrari все още няма победа във Формула 1 този сезон, като в Бахрейн, Канада и Австрия Шарл Льоклер, Себастиан Фетел и пак Льоклер бяха близо до успеха, но още нямат първо място. Миналата година точно Фетел спечели на „Силвърстоун”, но Биното призна, че не очаква повторение на този успех.

    „Силвърстоун” е една от най-сложните писти в календара, тук настройките на автомобила са много важни – обясни швейцарецът. – Гумите ще имат ключова роля за успеха в неделя, като бързото им износване може да реши съдбата на състезанието.

    „Не очакваме, че британското трасе ще е подходящо за SF90, но във всяко едно състезание има шанс за промяна в съотношението на силите.

    „За този старт имаме нови промени по аеродинамиката на колата, продължаваме да подобряваме работата на шасито, сигурен съм, че точно на „Силвърстоун” ще имаме ясна идея в каква посока да продължим развитието на автомобила.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт