728 x 90

Ралф: Фетел почти е загубил статута си на №1 във Ferrari

    Бившият пилот във Формула 1 Ралф Шумахер е на мнение, че последната грешка на Себастиан Фетел, довела до удара му с Макс Верстапен в Гран при на Великобритания, може да му струва статута на пилот №1 на Ferrari този сезон. След грешката на Фетел, той и Верстапен загубиха шансове да завършат в Топ 3 на

    Бившият пилот във Формула 1 Ралф Шумахер е на мнение, че последната грешка на Себастиан Фетел, довела до удара му с Макс Верстапен в Гран при на Великобритания, може да му струва статута на пилот №1 на Ferrari този сезон.

    След грешката на Фетел, той и Верстапен загубиха шансове да завършат в Топ 3 на финала, а Шарл Льоклер с другата кола на Скудерията записа втори пореден подиум в последните два старта.

    „На „Силвърстоун” видяхме страхотен двубои между двама млади пилоти – Верстапен и Льоклер, както и това, че Фетел не може да се справи с тази задача – коментира братът на легендата Михаел Шумахер пред германския тв канал Sky. – Това не би трябвало да се случва със Себастиан. Той трябва да е много внимателен, защото възможността да загуби статута си на първи пилот в Маранело е повече от реална. Той загуби почти всичко този сезон, а Шарл не прави живота му по-лесен.”

    Преди Гран при на Великобритания шефът на Ferrari Матиа Биното обяви, че Фетел запазва приоритета си пред Льоклер, тъй като е пред него в шампионата.

    Но на „Силвърстоун” Льоклер завърши 3-и, а Фетел – 16-и, а разликата между двамата в класирането се сви на 3 точки, все още в полза на 4-кратния световен шампион.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт